Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/hiht.dk/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-product-addons/classes/class-product-addon-cart.php on line 321

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/hiht.dk/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-product-addons/classes/class-product-addon-cart.php on line 338

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/hiht.dk/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-product-addons/classes/class-product-addon-cart.php on line 371

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/hiht.dk/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-product-addons/classes/class-product-addon-cart.php on line 390

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/hiht.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4676
Bare fordi man er slank, betyder det ikke at man er glad for sin krop - High Intensity Home Training
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hiht.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Jeg er så længe jeg kan huske, blevet kaldt en slank pige. Og jeg var da heller ikke særligt stor, da jeg en kold januardag for efterhånden længe siden, kom til verden.
Min familie har det med at sige, at jeg har arvet min fars gener; han var høj og slank. Eller “tynd” som de plejer at sige. Af en eller anden grund bryder jeg mig ikke om det ord. I min optik er “tynd” et begreb der kan (og kun bør) bruges om undervægtige personer.
Egentlig har jeg aldrig været glad for, eller tilfreds med min krop. Og grunden til at jeg bringer det på banen er, at jeg oplever mange med opfattelsen af, at når man er slank, så er man glad.
Om det udelukkende er folk som gerne selv vil tabe sig, der har det sådan, kan jeg ikke gennemskue?
Jeg har tit haft følelsen af, at det ikke var “acceptabelt”, hvis jeg kunne finde på at være utilfreds med min krop. Det skyldes nok et-eller-andet ideal, der er skabt af, at vi som mennesker stræber efter det “perfekte”; og i manges øjne er “det perfekte” en slank krop.
Mange er hurtige til at sige “ej, du har da overhovedet ikke noget at være utilfreds med”. Og ofte har det været svært at sætte ord på, hvad jeg var utilfreds med. Det bunder nok i flere års lavt selvværd.

Bare fordi man er slank, betyder det ikke, at man er glad for sin krop. Der er uden tvivl mange “slanke” der kæmper for en anden krop, lige såvel som mange overvægtige har et ønske om at tabe sig.
Med alderen (jeg lyder vidst lige lovlig vis, når jeg siger sådan) har jeg erfaret, at folk har det med at synes, at det er ganske i orden at kommentere på min krop, fordi den er slank. Det synes jeg ikke nødvendigvis det er. Jeg havde for et par år siden et job i et træningscenter, og der oplevede jeg tit – både grundet min stilling og tydeligvis også mit udseende – at det var en helt naturlig ting for mange(!) at kommentere på min krop.

Nu er jeg (heldigvis) kommet til et sted og tidspunkt i mit liv, hvor jeg har forenet mig med min krop. Og det er ganske rart. Den ser ud som den gør, og jeg glæder mig over at kunne se ændringer som resultat af min træning. Også selvom jeg nok altid vil være “sådan en slank én”.